Nieuwe allergenen iconen Lees meer →

Prijzen op menukaart stijgen verder in 2020

Horeca: prijzen op menukaart stijgen verder in 2020
De prijzen in de horeca stijgen elk jaar, maar volgens ABN AMRO zullen de prijzen in 2020 nog iets verder oplopen. De oorzaak hiervan is de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Via deze wet wil de overheid vaste contracten aantrekkelijker maken. Werkgevers die veel flexibele werkvormen aanbieden, krijgen te maken met fors hogere kosten.  Deze generieke wet zal de horecasector het hardst treffen, omdat maar liefst de helft van alle werknemers in deze sector een flexibel contract heeft, het hoogst aantal van alle sectoren. Als gevolg hiervan zullen de loonkosten in de horeca opnieuw stijgen. Dit zal zich uiteindelijk reflecteren in de prijzen van gerechten en dranken op de menukaart. We zagen dit al gebeuren bij de verhoging van het lage btw-tarief in juni. Logischerwijs kozen veel horecaondernemers er op dat moment voor om de prijzen op hun menukaart aan te passen. In juni was de prijsstijging in de horeca de sterkste sinds 2002.
-

Prijzen op je menukaart
Bij Onlinemenukaart zien wij dit ook terug. Gemiddeld past een horecaondernemer 3x per jaar de gerechten en drankjes op zijn menukaart aan. Echter zien wij het steeds vaker gebeuren dat er niks aan de gerechten wordt veranderd en dat enkel de prijzen op de menukaart worden aangepast. Dit gebeurt soms met hele euro’s, maar vaak genoeg zien we prijsstijgingen van 10, 20 of 30 eurocent. Zoals we in een eerdere blog al eens hebben aangegeven is het belangrijk om ronde prijzen zoals €9,- of €9,50 op je menukaart te presenteren omdat dit er netter uit ziet. Uiteraard kun je dit principe niet toepassen op dranken, want hier kan een stap van 50 eurocent betekenen dat je gasten het desbetreffende drankje niet meer bestellen.

Eenvoudig een menukaart aanpassen
Pas jij regelmatig de prijzen op je menukaart aan? Houd hier dan rekening mee bij het kiezen van je menukaart ontwerp. Laat jij je menukaart ontwerpen door een designer? Maak dan vooraf afspraken over de kosten van het aanpassen van prijzen op je menukaart. In het verleden hebben wij vaak meegemaakt dat een horecaondernemer de volle mep moest betalen voor een aantal simpele aanpassingen op een menukaart. Dit is onder andere de reden dat wij zijn gestart met Onlinemenukaart. Sommige ondernemers willen flexibiliteit voor een vaste prijs. Om deze reden kun je in onze editor onbeperkt menukaarten aanmaken en is het wijzigen van een bestaande menukaart gebeurd in een handomdraai. 
Terug naar blog

© 2023 Onlinemenukaart.nl