Nieuwe allergenen iconen Lees meer →

Waarom je vegan gerechten op je menukaart moet hebben

Waarom je vegan gerechten op je menukaart moet hebben

De traditionele menukaart veranderd. Als horecaondernemer heb je tegenwoordig niet alleen meer te maken met vlees, vis of vegetarische gerechten. Anno 2020 zijn vegan gerechten op de menukaart namelijk een absolute must. Waarom? In dit artikel lees je precies hoe je de beleving van je restaurant kunt vergroten door vegan gerechten toe te voegen aan je menukaart.

 

Vegan op de menukaart: bewust en betrokken inzetten op een grotere doelgroep

Steeds meer mensen kiezen ervoor om bewuster te gaan eten. Voor de vegan doelgroep betekent dit het eten van gerechten die geen dierlijke producten bevatten. Gerechten op basis van plantaardige ingrediënten zijn de trend. Het liefst zijn ze afkomstig van lokale leveranciers en op een verantwoorde wijze geteeld of gekweekt.

 

Hoewel we veganistisch eten steeds meer omarmen, zijn er nog steeds menukaarten die niet voldoende inspringen op deze vegan trend. Bijzonder, want een recent onderzoek laat een omzetstijging van ruim 20% zien als de traditionele menukaart wordt verrijkt met vegan gerechten. Als restaurant of cafe vergroot je met een veganistisch aanbod dus niet alleen de totaalbeleving van het restaurant, maar ook de omzet.

 

 

Veganistische gerechten op de menukaart van jouw eetgelegenheid

Het aanbod van plantaardige ingrediënten wordt steeds groter. Vegan eten beperkt zich allang niet meer tot saaie burgers van sojabonen of andere vleesvervangers. Met het ruime aanbod aan plantaardige ingrediënten en producten, kun je als kok en horecaondernemer laten zien hoeveel waarde je hecht aan een eerlijk gerecht. Met vegan gerechten op de menukaart is er voldoende ruimte voor creativiteit. Dat geldt zowel voor de presentatie van de gerechten als voor de opmaak van de menukaart.

 

 

De menukaart van jouw restaurant of eetcafé speelt een belangrijke rol in de beleving van de gasten. Door de menukaart te voorzien van vegan gerechten, spreek je eenvoudig een bredere doelgroep aan en lever je een positieve bijdrage aan het imago van jouw horecaonderneming. Via Online Menukaart maak je zelf eenvoudig een menukaart en kun je eenvoudig een icoon toevoegen om aan te geven dat het een veganistisch gerecht betreft. Jouw nieuwe menukaart is klaar om de vegan trend te omarmen!

Terug naar blog

© 2023 Onlinemenukaart.nl