Nieuwe allergenen iconen Lees meer →

Menukaart zelf printen óf toch professioneel laten drukken?

Menukaart zelf printen óf toch professioneel laten drukken?
De menukaart op professionele wijze laten drukken, of toch liever zelf printen? Als horecaondernemer kan deze keuze nog wel eens voor de nodige twijfels zorgen. Uiteraard wil je als restaurant of als café eigenaar niets aan het toeval overlaten, en streef je naar perfectie tot in het kleinste detail. Het zelf afdrukken van de menukaart met een huis-tuin-keuken printer is daarom niet écht een verstandige keuze. 

De kwaliteit van het papier en de afwerking van de print laten vaak te wensen waardoor het resultaat niet geschikt is voor professionele doeleinden. Dit wil je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen. De menukaart levert immers ook een belangrijke bijdrage aan de uitstraling én het imago van je onderneming. De kaart laten drukken door een drukkerij is dus op alle vlakken een slimme keuze.

Menukaart economisch laten drukken
Tegenwoordig kun je jouw menukaart eenvoudig en professioneel laten drukken bij verschillende bedrijven zoals Drukwerkdeal, Flyeralarm of Drukzo. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende materialen zoals papier, karton of plastic, maar ook een op-maat-gemaakte menukaart laten drukken behoort tot de mogelijkheden. Je menukaart wordt in ieder geval in de hoogste kwaliteit geprint. Echter, de keuze voor het materiaal is wél een aandachtspunt bij het laten drukken van een menukaart.

Menukaart op papier laten afdrukken
Veel horeca ondernemers kiezen ervoor om de menukaart te laten lamineren, terwijl dit in de praktijk niet altijd even praktisch is. De kaart verandert namelijk met enige regelmaat. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van prijzen of het toevoegen en wijzigen van nieuwe gerechten. In dat geval moet de kaart volledig opnieuw worden afgedrukt.

-

Gelamineerde menukaarten zijn over het algemeen duurder dan papieren kaarten. Om deze kosten in de hand te kunnen houden is het een slimme keuze om de menukaart op hoge kwaliteit papier te laten drukken bij de drukkerij. Dit brengt bij eventuele aanpassingen op de kaart minder hoge afdrukkosten met zich mee. Daarnaast voorzie je jouw klanten van een tot in de puntjes verzorgde menukaart.

Eenvoudig printen met Onlinemenukaart
Met de exportbestanden van Onlinemenukaart kun je terecht bij elke drukkerij. Wij adviseren je om je menukaart gewoon op papier te printen. Wanneer er iets veranderd op je menukaart hoef je dus geen hele dure kaart opnieuw te laten printen, maar hoef je slechts één of meerdere pagina's aan te passen. In het geval van papieren menukaarten is het wel belangrijk dat je de menukaart mooi presenteert. Binnenkort delen wij in een nieuwe blog hoe je de menukaart van jouw restaurant zo goed mogelijk kunt presenteren. 
Terug naar blog

© 2023 Onlinemenukaart.nl